Nieuwbouw Poelenburg

Aan de oostkant van Poelenburg komt nieuwbouw. Wijkbewoners, toekomstige bewoners en gemeente bepalen met elkaar hoe de uitbreiding eruit komt te zien.

Nieuwbouw Poelenburg

De gemeente wil dat de nieuwbouw in Poelenburg goed aansluit op de bestaande wijk Poelenburg. De gemeente wil dat de buurt en toekomstige bewoners meepraten en meedenken over de nieuwbouw.  Hoe ziet de nieuwbouw eruit, wat voor huizen staan daar, wat is het karakter van de wijk, hoe gebruiken we de wijk? Allemaal vragen waar we de antwoorden op willen hebben.

In een aantal bijeenkomsten halen we ideeën op en bepalen we met elkaar de wensen en ideeën voor de ontwikkeling. Die vormen de basis voor het stedenbouwkundig plan. Als het plan klaar is houden we contact met de buurtbewoners en de nieuwe bewoners.  Informatie over wat in de bijeenkomsten besproken is, staat op de pagina Informatie.

Zelfbouw

Vanaf nu kun je je inschrijven als geïnteresseerde voor een zelfbouwkavel in de toekomstige wijk De Vrije Watering. De wijk biedt verschillende zelfbouwkavels. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kavel waar je woning in een rij met meer zelfbouwwoningen komt. Er zijn ook enkele kavels voor een vrijstaande zelfbouwwoning. 

Ik wil meer weten over zelfbouw bij de Vrije Watering


Gevolgen PAS voor de start verkoop

Op dit moment wordt aanvullend onderzoek verricht voor de realisatie van De Vrije Watering. Het is nog niet duidelijk wat de uitspraak van de raad van State over de PAS (stikstof depositie)  betekent voor dit project. Voorlopig verleent de provincie  geen vergunningen voor bouwprojecten die de hoeveelheid stikstof in de lucht verhogen van NATURA 2000 gebieden. Daar valt De Vrije Watering ook onder en daarom moeten we voor dit project een aanvullende natuurtoets doen. Hierdoor schuift de oorspronkelijke planning op en start naar verwachting de inschrijving voor de CPO-kavels niet eerder dan eind deze zomer.

Ik wil meer weten over de PAS en bouwen in Zaanstad

Rondom de kanovereniging


Kanovereniging in Poelenburg OostRondom de jachthaven


Jachthaven in Poelenburg Oost

Het terrein Poelenburg Oost


Terrein Poelenburg Oost


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl